Specialiteit

Zwangerschappen en bevallingen

U kan voor de ganse zwangerschapsopvolging terecht op de praktijk. De vervolgafspraken worden met u afgesproken na uw 1ste controle. U kan deze ook zelf online inplannen volgens het voor u uitgewerkte schema. Gelieve steeds uw moederboekje mee te brengen alsook uw identiteitskaart en een klever van de mutualiteit.

Voor informatie mbt voeding en praktische aspecten verwijzen wij u graag naar www.bevalleninlier.be.

Zoals het ‘heel natuurlijk’ is dat de baby groeit in het lichaam van de moeder; zo is geboren worden ook heel natuurlijk. In het H.-Hartziekenhuis zal een team van vroedvrouwen en gynaecologen ernaar streven om de overgang van het leven in de baarmoeder naar het leven erbuiten zo veilig mogelijk te laten gebeuren. Een goede voorbereiding hiervoor is belangrijk.
Tijdens de prenatale raadpleging bij de gynaecoloog willen we regelmatig controles uitvoeren en u voorbereiden op de bevalling. We volgen nauwgezet de ontwikkeling van het kind in de baarmoeder. Tijdens de consultatie zal steeds een echografische controle van uw kind uitgevoerd worden.

Gynaecologie

Gynaecologische ingrepen / Laparoscopie / urogynaecologische incontinentie ingrepen

Deze worden uitgevoerd in het H.-Hartziekenhuis te Lier.

Gynaecologische controle en contraceptie

U kan in de praktijk terecht voor contraceptie-advies en het opstarten van nieuwe contraceptie.
Indien u een spiraal wenst, kan dit ook tijdens de raadpleging geplaatst worden.
Breng steeds uw identiteitskaart en een klever van de mutualiteit mee naar de consultatie.

Uitstrijkje

Indien de uitstrijkjes in de voorgeschiedenis steeds normaal waren, is een 3-jaarlijks uitstrijkje minstens aangewezen.

Menopauze

Varieert uw menstruatie steeds meer en meer en heeft u last van opvliegers, vermoeidheid, gewrichtspijn en nachtelijk zweten? We kunnen op de raadpleging de mogelijke behandelingen bekijken. Voor niet medisch, voedings- en life-style advies kan u ook terecht bij de menopauze consulente in het H.-Hartziekenhuis in Lier. Tel. 03/491 23 88 of online via de website.

Colposcopie

Bij een afwijkend uitstrijkje dient soms een colposcopisch onderzoek te volgen. Dit is een pijnloos onderzoek waarbij de baarmoederhals van nabij bekeken wordt met een microscoop.
Dit onderzoek wordt één keer per maand uitgevoerd op donderdagnamiddag op de polikliniek in het H.-Hartziekenhuis in Lier. U kan online een afspraak maken via deze site of via telefoonnummer 03/491 23 88.

Hyaloronzuur (+ antioxidant) behandeling voor vaginale droogte

Wat is het?
Het is een innovatieve oplossing voor meer dagelijks comfort. DESIRIAL is ’s werelds eerste serie injecteerbare, diervrije, biologisch afbreekbare hydrogel, speciaal ontwikkeld om de intieme gezondheid van vrouwen te behouden. De DESIRIAL-producten worden in Frankrijk geproduceerd door Laboratoires Vivacy, dé medisch specialist voor beauty en anti-aging. De DESIRIAL-producten zijn gebaseerd op de gepatenteerde IPN-like-Technology, die bestaat uit puur gestabiliseerd hyaloronzuur en de antioxidant mannitol.

Voor wie?
Voor vrouwen met symptomen van:

  • Droogte vaginaal.
  • Vaginale ongemakken.
  • Chronische irritaties.

Wat is het resultaat?

  • Hydradatie van het vulvovaginale gebied.
  • Verzachtend effect na de eerste behandeling.
  • Verbetering van de genitale slijmvliezen.

Concreet
Indien u denkt gebaat te zijn met deze behandeling, kan u dit bespreken op de consultatie.
Dr. Wuyts zal de behandeling in detail toelichten. De behandeling kan op de privé consultatie uitgevoerd worden.

Praktijk gesloten van 15/07/2024 t/m 21/07/2024.